Partnerlinks

Op deze pagina vind je links naar mijn partnersites.

Partnersites zijn websites van andere leerkrachten waarmee ik (online) contact heb of waarmee ik samenwerk.

Ik plaats niet zomaar partnerlinks op mijn website. Ik plaats alleen links naar websites waarvan ik vind dat je er als leerkracht écht iets aan hebt.

Wil je ook partner worden? Neem dan contact met me op.

wolk pijl

André Manssen
André deelt in zijn blogs handige tips en trucs, online lesideeën en lesmateriaal en allerlei interessante online ICT-zaken die te gebruiken zijn in het basisonderwijs.

Anton Horeweg
Anton is leerkracht en gedragsspecialist. Daarnaast is hij  zelfstandig trainer en auteur van een aantal boeken. Zijn boek Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs is verplichte literatuur op veel hogescholen.
Op de site van Anton vind je veel informatie en praktische tips over het omgaan met gedragsproblemen.

De Knutseljuf
Ilse Koolen geeft creatieve kinderworkshops en schrijft knutselblogs.
Samen creatief zijn en elkaar inspireren is volgens haar het allerleukste wat er is.

Juf Inger
Op haar site deelt juf Inger lesmateriaal en schrijft zij blogs en recensies. De blogs gaan over dingen die zij meemaakt in de klas, maar ook over bijeenkomsten en cursussen die zij bezoekt. Recensies schrijft juf Inger over zowel kinderboeken als onderwijsliteratuur.

Juf Marjan
Juf Marjan schrijft artikelen over van alles wat met het onderwijs te maken heeft.
Erg trots is zij op haar artikelen over de keuzekast en haar pagina met keuzekastopdrachten. Hier mag vrij gebruik van worden gemaakt.

Liesbeth Mol
Liesbeth is een enthousiaste leerkracht en heel actief op Twitter. Ik haal veel inspiratie en ideeën uit haar blogs en tweets.

Meester Henk
Meester Henk heeft een prachtige Yurls-site gemaakt met talloze escape rooms.
Bij het werken met escape rooms komen veel dingen samen. Denk aan: samenwerken, onder tijdsdruk werken, nauwkeurig begrijpend lezen, goede spellingvaardigheid, buiten-de-box-denken en computervaardigheden.

Meester Ralph
Ralph van der Stroom combineert creativiteit, samenwerking, meervoudige intelligentie en digitale werkvormen in wereldoriëntatieprojecten.
Hij schrijft blogs en deelt links over Toekomstgericht Onderwijs.
Op zijn website vind je onder andere leskaarten van Scratch, Microbit, Cospaces.

Onderwijs van morgen
Hier vind je heel veel artikelen over alles wat met onderwijs te maken heeft. Onderwijsvanmorgen.nl noemt zich hét inspiratie- en kennisplatform voor iedereen met passie voor het onderwijs. De ambitie van de makers van deze site: leerkrachten ondersteunen en faciliteren in de dagelijkse lespraktijk om het onderwijs beter te maken.

Rhea Flohr
Rhea is docent aardrijkskunde en mediawijsheid op een kleine VMBO. Zij gebruikt vaak ICT in de les en zij deelt haar ervaringen op haar blog.
Op haar Yurls-site deelt Rhea online opdrachten, bronnen en filmpjes passend bij aardrijkskunde en mediawijsheid.

Sander Gordijn
Sander is leerkracht van groep 1-2 en ICT-coördinator. Hij is in 2013 uitgeroepen tot eduapp-expert en in 2017 tot meest innovatieve leerkracht van het jaar. Sander verzorgt trainingen en workshops over ICT in de kleuterklas, gebruik van het Digibord en de inzet van apps. Hierover schrijft hij ook blogs op zijn website.
Speciaal voor in de teamkamer of je klaslokaal heeft een poster gemaakt met de daarop  zijn 100 favoriete leerzame apps en websites.

Susan Spekschoor
Susan is leerkracht en gecertificeerd Train-de-Trainer SMARTBoard. Daarnaast verzorgt zij workshops en geeft zij Prowise trainingen op scholen.
Bovendien is zij eindredactrice van Kleuterportaal, een startpagina met digibordtools voor kleuters.
Naast haar werk en Kleuterportaal heeft zij een prachtige website met app- en ebooktips en diverse downloads. Deze website is niet alleen handig voor het onderwijs, maar ook voor ouders, verzorgers en begeleiders die op zoek zijn naar apps en ebooks voor kinderen.

Tineke Honingh
Tineke is de schrijver van twee van mijn favoriete (voor)leesboeken voor groep 8: Robbie’s Songboek en Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom).  Tineke komt graag op scholen om te vertellen over haar boeken en over hoe leuk lezen en schrijven is.
Op de site van de Schrijverscentrale lees je meer over haar lesactiviteiten en workshops, en hoe je haar kunt boeken.