Jullie doen nu zeker niets meer in groep 8?

Het einde van het schooljaar is in zicht. We zijn met de groepen 8 op kamp geweest en nu zijn we flink aan het oefenen voor de musical.
“Jullie doen zeker niet zo veel meer,” hoor ik veel mensen zeggen. Jawel, hoor! We zijn ook nog gewoon aan het werk. Wat we doen? Dat lees je in deze blog 🙂

Naast de reguliere spelling-, taal, w.o.- en rekenlessen werkt mijn groep bijna dagelijks aan de laatste 3-weken-taken. Hierin staan verplichte en keuzetaken.

Ideetjes voor opdrachten tijdens het zelfstandig (en zelfsturend) leren in de laatste weken van groep 8:

Woordzoeker Engels

De kinderen krijgen een lege woordzoeker. Hierin verwerken ze minstens 30 woorden van de hoofdstukken die in groep 8 zijn behandeld.
Bovendien maken ze minimaal één woordzoeker van een klasgenoot.

Dictee

Alle kinderen maken een dictee voor iemand anders. Ze kiezen zelf woorden uit hun dicteeschrift. Iedereen neemt het dictee minimaal één keer af en maakt ook minstens één dictee van een klasgenoot.

(Kahoot)quiz

Alle kinderen maken een quiz. Dat kan een quiz op papier zijn, of een Kahootquiz. Elke quiz heeft minstens 15 vragen of opdrachten. Als je met z’n tweeën een quiz maakt, heeft die minimaal 25 vragen.
De onderwerpen waaruit kinderen mogen kiezen, zijn alle onderwerpen die ze tegenkomen in de boeken wereldoriëntatie van groep 8. Dat kan één thema zijn van een vak, of een “van-alles-wat-quiz”.

Wereldoriëntatie

Kinderen verwerken de lessen die dit jaar niet aan bod zijn gekomen op een zelfgekozen manier. Je leest er meer over in deze weblog.

Vakantie

Alle kinderen maken een reisgids(je) over een zelfgekozen stad, regio of land. Een gids met tips voor thuisblijvers kan natuurlijk ook! Ze kunnen hun gids  op papier maken, of op de computer in Word of Powerpoint.

Overlevingsgids

Voor de leerlingen die nu in groep 7 zitten, maken mijn leerlingen een document, met de titel “Hoe overleef ik groep 8” .

Tekenen

Alle kinderen tekenen een scène uit de musical.

Werkboekje

Op het Internet zijn veel werkboekjes te vinden, waarin kinderen zelfstandig opdrachten kunnen maken.
Werkboekje Zomer
Werkboekje Einde schooljaar
Nog een werkboekje Einde schooljaar
Werkboekje Afscheid van de basisschool

groep 8a

8B Donna

 

Heb je tips, aanvullingen of vragen?
Laat dan gerust een reactie achter 🙂

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.