De liefde voor het schaakspel

schaakmeester-Tom-voor-Juffrouw-Femke
Door schaakmeester Tom

Meer dan twintig jaar geleden kwam ik, door een bevlogen schoolmeester, in aanraking met één van de meest uitdagende spellen ter wereld. Het schaakspel. Een spel met eindeloos veel mogelijkheden waarbij de geluksfactor volledig is uitgesloten. Liefde op het eerste gezicht!

Liefde voor het schaakspel

Liefde in het leven kan vervliegen met de tijd maar de liefde voor het schaakspel blijft, in ieder geval voor mij, altijd bestaan. Het is fijn om deze passie, te kunnen delen op deze plek. Dank aan Juffrouw Femke.

liefde voor het schaakspel

SchaakCampus

Heel Nederland leren schaken, de ultieme droom! Iets meer dan drie jaar geleden besloot ik, samen met mijn beste vriend, dat het tijd was om deze droom in werking te stellen. De oprichting van de SchaakCampus was een feit. Het schaakspel niet als doel maar juist als middel om vaardigheden op een unieke en enthousiaste manier te stimuleren.

Vaardigheden

Samen met vele onderzoeken geloven wij dat het schaakspel een bijdrage levert aan de ontwikkeling van het menselijk brein. Veel van de vaardigheden die het spel te bieden heeft komen terug in de 21ste -eeuwse vaardigheden. Vaardigheden die de komende jaren binnen het onderwijs een nog grotere rol zullen gaan spelen.

Blogs

De komende weken zal ik een aantal blogs schrijven die te maken hebben met het schaakspel, de vaardigheden en de SchaakCampus binnen het onderwijs. Supertof dat ik verhalen mag delen over het spel waar ik lang geleden zo ontzettend verliefd op ben geworden.

Tot Schaak!

Schaakmeester Tom is bedenker van de SchaakCampus.
Voor meer informatie, kijk op www.schaakcampus.nl 

 

 

 

 

Een gedachte over “De liefde voor het schaakspel

  1. Mieke oktober 15, 2020 / 9:55 pm

    Logisch dat juf Femke het schaken wil promoten. Jaren was ze de zus van de jeugdschaakkampioen van haar woonplaats! En met: Oom Jan leert zijn neefje schaken, hebben zij en haar broer de eerste beginselen van deze mooie sport thuis geleerd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.