Review: Udo de uitvinder

Zoek je een grappig en avontuurlijk (voor)leesboek? Dan is ‘Udo de uitvinder’ wellicht iets voor jou.

Verhaal

Het boek gaat over Udo. Hij is een jongen van 11 jaar en hij wil later graag uitvinder worden.  Udo maakt een tijdmachine en hij gebruikt zijn jongere zusje en haar knuffel als proefkonijn.

Het boek wordt in de ik-vorm verteld. Alles is in verslagvorm opgeschreven, inclusief liniëring en lettertype. Daar moest ik in het begin even aan wennen.

Maar al gauw wennen je ogen aan deze stijl en lees je in Udo’s verslag, of dagboek wat hij allemaal meemaakt. Samen met zijn opa knutselt Udo aan de tijdmachine en beleeft hij wonderlijke avonturen.

‘Udo de uitvinder’  is een grappig en avontuurlijk boek. Het leest heerlijk weg, door de speelse stijl en de korte zinnen.

Auteur en illustraties

De auteur, Patrick Visscher, schrijft het boek, alsof hij Udo zelf is. Hij weet de juiste stijl en woorden te vinden. Je hebt tijdens het lezen echt het idee dat je een verslag van een jonge jongen leest.
Ferry Segers maakte de illustraties voor dit boek. En dat zijn er veel. Op bijna elke bladzijde staat wel een cartoonachtige afbeelding die de tekst ondersteunt.

Kijken en luisteren

Op de site Podcastluisteren.nl kun je een stukje van het boek luisteren. Je hoort Bertus Meijer een stukje uit het boek voorlezen. Beluister het hier.

De uitgever, Ambilicious, maakte een filmpje om het boek te promoten. Bekijk het hier.

Bestellen op Bol.com

Bestel ‘Udo de uitvinder’ op Bol.com.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.