Elf-erger-je-niet

Juf Angéla

Speciaal voor de kerstsperiode heeft juf Angéla deze editie van Mens-erger-je-niet gemaakt: Elf-erger-je-niet! 🙂

Start

Oh nee! De elven moeten de cadeaus nog inpakken. Help jij de elven, zodat de Kerstman weer op tijd alle cadeaus rond kan brengen?
Alle spelers zetten hun eigen ‘pion’ op de drie beginpunten binnen het speelbord.
Gooi met de dobbelsteen. Gooi je 6? Dan mag je jouw pion op de rendier zetten! Daarna mag je nog een keer gooien. Verplaats de pion het aantal ogen van de dobbelsteen vooruit. Wanneer je 6 gooit kan je kiezen: een nieuwe pion starten op het speelbord of doorlopen met de pion die al op het speelbord staat.

Inpakmachine

Kom jij op een vakje waar al een andere pion staat? Dan loopt de inpakmachine vast en botsen de pionnen tegen elkaar. Jij mag nu de plaats stelen en de pion die er al stond begint opnieuw. Maak een heel rondje op het speelbord en probeer zo snel en veilig mogelijk alle pionnen in de cadeautjes te krijgen. Wie heeft als eerste de pionnen veilig gesteld?

Download

Download hier het spel en de spelregels.

 

Je vindt juf Angéla ook op Instagram.
Daar heet ze Juf van de bovenbouw.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.