Maak een online escaperoom in Yurls!

Maak een online escaperoom in Yurls!
Lijkt je dat moeilijk? Of zelfs onmogelijk?
Niet met het praktische stappenplan dat Juf Roelien heeft gemaakt.
Download het gratis onderaan dit artikel.

Wat is Yurls?

Yurls staat voor Your Urls. Het is een gratis tool waarmee je links naar websites, filmpjes en documenten kunt verzamelen. Binnen Yurls kun je alle gevonden links ordenen door middel van tabbladen en boxen binnen een tabblad. Omdat Yurls een website is, kun je jouw Yurls gemakkelijk delen met collega’s, ouders en leerlingen.

Wat is een escaperoom?

Een escaperoom is een ruimte waaruit je (met anderen) moet ontsnappen. Dit lukt je door puzzels en vraagstukken op te lossen. Er bestaan tegenwoordig ook veel online escaperooms. In een online escaperoom los je ook puzzels en vraagstukken op. Elke keer als je een oplossing hebt gevonden, brengt die je een stapje verder naar de ‘uitgang’.

Maak een online escaperoom in Yurls!

Om te checken of haar leerlingen de leerdoelen bij een les of een thema hebben behaald, maakt juf Roelien af en toe een online escaperoom in Yurls. De oplossing van de ene vraag is het wachtwoord om de volgende vraag te kunnen spelen.
De leerlingen van juf Roelien zijn altijd erg enthousiast om op deze manier met de lesstof bezig te zijn. En soms nóg meer als ze de timer ook gebruiken. Dat maakt het extra spannend.

Download

In dit document legt juf Roelien uit hoe je eenvoudig zo’n online escaperoom kunt maken. Bij dit stappenplan gaat ze er vanuit dat je al een account hebt bij Yurls.

Maak een online escaperoom in Yurls

Je vindt juf Roelien ook op Facebook en Instagram🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.