Vragen om elkaar beter te leren kennen

In een groep waar kinderen elkaar goed (leren) kennen wordt minder gepest. We geven je 24 vragen waarmee kinderen iets meer over zichzelf kunnen vertellen. Het document is gemaakt om te gebruiken bij het rad van fortuin van IKEA, maar kan ook zonder het rad gebruikt worden. šŸ™‚

Bedoeling

De leerlingen beantwoorden de vragen en leren elkaar op die manier beter kennen.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

  • de vragen uit de download
  • eventueel het rad van fortuin van IKEA

Voorbereiding

Print de vragen uit en plan momenten waarop je de vragen gaat stellen. Als je niet met het rad werkt, kun je de vragen uitknippen en opvouwen. Stop ze in een bakje en laat een leerling af en toe een vraag pakken.

Vragen om elkaar beter te leren kennen

Draai aan het rad. Stel de vraag die bij het gedraaide getal hoort. Laat verschillende kinderen aan het woord. Vraag ook door op de antwoorden. Vraag aan willekeurige klasgenoten of ze dit wisten van degene die antwoord geeft op de vraag.

Download

Download hier de vragen.

vragen om elkaar beter te leren kennen

Meer lesmateriaal bij het rad van fortuin van IKEA

Hier vind je meer lesmateriaal bij het rad van fortuin van IKEA. šŸ™‚

Groepsvorming

Samen met Esther van der Knaap heb ik de Wijzer in Groepsvorming gemaakt en deze is uitgegeven door PICA. De Wijzer in Groepsvorming is ontstaan vanuit onze online training ‘Groepsvorming het jaar rond’. Bij de Wijzer kun je ook een Masterclass volgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.