Wie is de mol in deze klas?

juf Mandy

Wie is de mol in deze klas? Dat is de leerling die een molkaartje van de leerkracht heeft gekregen. Juf Mandy heeft 21 molkaartjes gemaakt en deelt ze gratis! Lees gauw hoe je ze inzet in jouw groep!

Doel

Leerlingen met een molkaartje voeren de opdracht op het kaartje onopvallend uit. De rest raadt wie die dag de mol was en welke opdracht op het kaartje stond. Deze activiteit is bedoeld om een positieve sfeer in de groep te creëren of te versterken.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

  • de 21 molkaartjes uit de download

Voorbereiding

Print de molkaartjes uit. Bepaal hoe je kaartjes gaat inzetten en geef het juiste kaartje aan de juiste leerling(en).

Wie is de mol in deze klas?

Verstop ‘s morgens vroeg een kaartje in de la van een leerling. Deze leerling probeert die dag de opdracht op het kaartje uit te voeren, maar niet te opvallend. Aan het eind van de dag raden de klasgenoten wie de mol was en wat de opdracht was.

Variatie

Geef twee of drie leerlingen een (verschillend) kaartje.

Gevolgen

Juf Mandy kreeg ineens complimenten over oorbellen die ze altijd inheeft. En sommige leerlingen begonnen spontaan met opruimen. Laat jij weten wat er in jouw groep gebeurde na het inzetten van deze kaartjes?

Download

Download hier de 21 molkaartjes.

wie is de mol in jouw klas

Juf Mandy is ook actief op Instagram

Groepsvorming

Starten met groepsvorming is het handigst aan het begin van het schooljaar. Maar eigenlijk is iedere dag een goede dag om ermee te starten. Deze Wijzer in groepsvorming kan je daarbij helpen!

De handleiding geeft je een goede theoretische onderbouwing voor je dagelijkse klassenpraktijk. De kaarten bevatten – per fase van de groepsvorming – eerst praktische tips en vervolgens bijna 50 activiteiten die zijn toegespitst op wat nodig is op dat moment.

Van kennismakingspelletjes tot afscheid nemen, van omgaan met verschillen tot omgaan met groepsdruk, van afspraken maken tot discussies voeren; met deze activiteiten werk je aan een veilige en positieve groep.

Wist je dat onze online training Groepsvorming het jaar rond, de basis vormde voor de Wijzer in Groepsvorming? Meer informatie over de online training vind je hier.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.