Jaarkalender in de klas

Jaarkalender in de klas

Hoe lang nog tot de volgende vakantie? Wanneer vieren we de volgende verjaardag? Hoe verloopt de komende periode? Om leerlingen inzicht te geven in het schooljaar heeft meester Tom een format gemaakt voor een tijdlijn. Lees gauw verder en download het bewerkbare Word-bestand onderaan dit bericht.

Bedoeling

De leerlingen krijgen inzicht in het schooljaar en zien welke belangrijke momenten gepland zijn.

Voorbereiding

Heel weinig! Vul het format in, print de tijdlijn uit en hang hem op.

Jaarkalender in de klas

Meester Tom maakte een format voor een tijdlijn. Een Word-bestand met het hele schooljaar in één oogopslag. In het document kan je voor jouw eigen groep de hoogtepunten van het schooljaar, alle verjaardagen en alle vakanties zetten. Print het op A3 formaat en knip de drie delen uit. Plak ze vervolgens aan elkaar en hang ze op het prikbord, het whiteboard of op de muur.

Welke dag is het vandaag? Dat kun je laten zien door de avocado of de pijl (of de avocado óp de pijl) elke dag te verplaatsen. Of je kleurt alle dagen die geweest zijn, of streept ze weg.

Gaan jij en je leerlingen de jaarkalender gebruiken? Laat het weten op Instagram of/en Facebook en tag @tomm1044 en @juffrouw_femke (Insta) en @Tomm104 en @juffrouwfemkegroep8 (FB).

Download

Download hier het bewerkbare document met de kalender.

Jaarkalender in de klas

Je vindt meester Tom ook op Instagram.

Ook interessant

Kijk ook eens op de verschillende themapagina’s, zoals Taal, Spelling, Tekenen of Muziek. Of klik op onderstaande afbeelding(en).

Wil je meer inspiratie, gemaakt en gedeeld door meester Tom? Klik dan op zijn logo, helemaal bovenaan dit bericht.

pagina wereldoriëntatie juffrouw Femke
werkwoordspelling juffrouw Femke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.