Werkwoordspelling: stappenplan en werkbladen

Werkwoordspelling: stappenplan en werkbladen

Persoonsvorm? Voltooid deelwoord? Bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord? Met een -t, een -d of toch met -dt? Werkwoordspelling kun je niet vaak genoeg oefenen! Meester Tom maakte een stappenplan en een groot aantal werkbladen voor zijn groep 8. En hij deelt dat allemaal gratis met ons!

Bedoeling

De leerlingen volgen de stappen van het stappenplan en vullen de (werk)woorden in op de werkbladen. Hiermee oefenen ze de werkwoordspelling van verschillende (werk)woordsoorten

Voorbereiding

Heel weinig! Bepaal wat je gaat gebruiken en print dat (voor elke leerling).

Werkwoordspelling: stappenplan en werkbladen

Meester Tom maakte een stappenplan werkwoordspelling met verschillende kleuren. Ook maakte hij een groot aantal werkbladen, waarmee de leerlingen werkwoordspelling kunnen oefenen.

Voordat de leerlingen het (werk)woord invullen, kijken ze goed op het stappenplan en bepalen welke route ze nemen. Ze kijken goed naar de kleur op het stappenplan en kleuren het hokje voor de zin in dezelfde kleur als op de kaart. Zo denken ze bewuster na en zie je in de nabespreking of tijdens het nakijken beter welke fouten er gemaakt worden.

Gaan jij en je leerlingen het stappenplan en de werkbladen gebruiken? Laat het weten op Instagram of/en Facebook en tag @tomm1044 en @juffrouw_femke (Insta) en @Tomm104 en @juffrouwfemkegroep8 (FB).

Download

Download hier het stappenplan en de werkbladen.

Werkwoordspelling: stappenplan en werkbladen

Meer inspiratie

werkwoordspelling juffrouw Femke
Dagelijks oefenen in de klas

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.