Alternatieven voor de eindmusical

De eindmusical: dat is een van de dingen waar de leerlingen van groep 8 echt naar uitkijken!
Wat als de eindmusical niet door kan gaan door de Corona-crisis?

Ik verzamelde een aantal alternatieven. Vullen jullie aan? 😊

Alternatieven voor de eindmusical - minion

Een eindfilm

Op Facebook worden www.jouwschoolfilm.nl en www.hollywoodindeklas.nl genoemd. Beide websites kunnen helpen een eindfilm te realiseren.

Toch de geplande musical

Misschien kan de musical toch doorgaan, maar bijvoorbeeld zonder publiek. Dan zou je de musical kunnen filmen en de film naar alle leerlingen en ouders opsturen. Een andere mogelijkheid is de musical live opvoeren en streamen met al het publiek dat thuis zit.
Je zou de musical ook per scène kunnen filmen en dan als film delen.

Musical-fotoboek

Maak een fotoboek van de musical. Vraag kinderen foto’s te maken in hun rol bij verschillende scènes. Zet de verhaallijn er met tekst bij.

Tijdmachine

Laat kinderen vertellen over hun leven over 25 jaar. Hoe ziet hun leven er dan uit? Wat hebben ze al beleefd en waar staan ze? Welk werk hebben ze? Hebben ze kinderen?
Dit kunnen ze vertellen als zichzelf, óf ze leven zich echt in en verkleden zichzelf als hun eigen 37-jarige en vertellen op die manier.
Dit kun je thuis laten opnemen en dan (laten) monteren.

Groep 8 ’s Got Talent

Laat de kinderen filmpjes maken waarin ze hun talenten laten zien. De kinderen kunnen alleen te zien zijn of in combinatie met broertjes, zusjes, vader of moeder.

Videoboodschap

Vraag je leerlingen om een videoboodschap met hun telefoon te maken. Laat ze een vragenlijstje voorbereiden: Wie ben je? Naar welke middelbare school ga je? Wat vond je het leukst aan de basisschool? Enzovoort.
Deze videoboodschappen kun je (laten) monteren tot een film.

Een afscheidsavond

Organiseer een avond waarin de kinderen afscheid kunnen nemen. Toon op deze avond leuke video’s (zie hierboven voor leuke voorbeelden).
Tijdens deze avond kun je samen (musical)liedjes zingen.
Ook kun je ouders om oude foto’s vragen en een diapresentatie maken van oude foto’s van de leerlingen. Of maak juist foto’s op deze avond als laatste herinnering aan de basisschool.
Leerkracht als waarzegger.
De leerkracht maakt een film voor alle leerlingen. Hij/zij vertelt (verkleed als waarzegger) over elke leerling wat de leerling goed kan en wat de mogelijkheden zijn in de toekomst.

Reünie

Prik nu al een reünie-datum. Bijvoorbeeld in september. Zorg voor een leuke locatie. De basisschool of het huis of de tuin van een van de kinderen lijkt mij een goed idee. Vraag kinderen en ouders naar ideeën om deze middag in te vullen.

 

Aan welke dingen denken jullie nog?
Plaats ze in de reacties! 🙂

4 gedachtes over “Alternatieven voor de eindmusical

  1. Sandra van der Horst april 15, 2020 / 2:03 pm

    Dit artikel was echt heel praktisch en fijn om te lezen. Dank je wel juf Femke!

  2. Yvette april 15, 2020 / 2:21 pm

    Een libdub maken. Kinderen om de beurt naar school laten komen en hun deel opnemen. Daarna een video hiervan maken met aan het eind van alle kinderen een foto met moodboard over herinneringen op de basisschool.

  3. Geartsje april 15, 2020 / 2:52 pm

    Waarvanacte.nl heeft iedere maand een gratis sketch. Nu hebben ze een sketch die in verschillende delen te filmen is. Iedere leerling van groep 8 kan dus thuis zelf een stukje filmen. Je kunt dan zelf alle stukjes aan elkaar monteren tot een complete film.

    • Marinde april 15, 2020 / 4:11 pm

      Welke bedoel je? Zie er alleen 1 van €2,95…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.