Review: Nachtmissies

Nachtmissies

Zoek je een leuk en spannend (voor)leesboek voor de bovenbouw? Dan zit je met dit boek goed.

Verhaal

Het boek gaat over Julian, een jongen die in de brugklas zit. Hij krijgt een nachtmerrie over een enge man in een donker huis. De man, Vladimir genaamd, vertelt Julian dat elke verdieping van het huis een missie bevat. De enige manier voor Julian om uit het huis te komen, is door elke missie te volbrengen.

Julian droomt vanaf dat moment elke nacht over het huis en gaat elke missie aan. Hij leert over het ‘onderbewuste’ en dat hij dingen die overdag gebeuren ’s nachts meeneemt. Bovendien leert hij dat hij dromen kan sturen als hij beseft dat ze niet echt zijn.

Overdag heeft Julian het onder andere druk met school, pestkoppen en het zorgen voor zijn zusje. ’s Nachts in zijn dromen gaat hij dapper elke nachtmissie aan.

Auteur

Cliff de Rouw is in het dagelijks leven meester op een basisschool. Hij droomde er altijd al van zijn verhalen te delen. Met zijn debuut ‘Nachtmissies’, is dat gelukt. Hij houdt van sporten: voetbal, hardlopen en squash, en lacht graag met zijn vrienden en familie. Als hij al die de dingen mag doen, dan is hij gelukkig.

Bezoek de website van meester Cliff: https://www.cliffderouw.com/

Mijn mening

‘Nachtmissies’ is een spannend boek. Ik had het binnen twee dagen uit, omdat ik steeds wilde weten hoe het verder zou gaan. Dat zullen kinderen denk ik ook ervaren, als ze het zelf lezen.
Naast de spannende avonturen die Julian ’s nachts beleeft, boeien de dingen die hem overdag overkomen ook.
Als leerkracht zie ik bij dit boek meteen mogelijkheden voor gesprekken met en opdrachten voor mijn leerlingen. Wat zouden zij doen als ze zien dat iemand gepest wordt? Maak ook een rap, zoals die aan het einde van het boek. En wat is jouw persoonlijke roeping eigenlijk? Wat vind jij leuk? Waar ben jij goed in?
Kortom: een boek, met meer mogelijkheden dan het alleen (voor)lezen.

Nachtmissies Koop dit boek op Bol.com

 

Dit blogartikel bevat opgestuurde producten, maar dat maakt de review niet minder eerlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.