Hulpkaart zinsontleden en woordbenoemen

Door juf Richelle

Posters

Tijdens veel taallessen in de bovenbouw staat zinsontleden en woordbenoemen. In veel klassen hangen posters waarop uitleg over de verschillende zinsdelen en woordsoorten staat. Als je verder niets met deze uitleg doet, worden de posters meer ‘behang’, dan dat ze daadwerkelijk nuttig en zinvol zijn. En als je op de posters wijs tijdens een les zijn ze niet voor alle leerlingen goed leesbaar.

Hulpkaart

Om mijn leerlingen toch goed te ondersteunen tijdens de taallessen heb ik ze een gelamineerde ‘taal hulpkaart’ gegeven. Deze kaart pakken ze erbij op het moment dat ze hem nodig hebben. Aan het eind van het jaar neem ik ze in en zo kun je ze jaren gebruiken.

Download

 

Meer ontleden

3 gedachtes over “Hulpkaart zinsontleden en woordbenoemen

  1. Kim november 1, 2020 / 8:18 am

    Ziet er heel mooi uit. Bij het vraagwoord staat alleen nog een foutje. In de kop staat “de een”.

  2. Bonnie november 18, 2020 / 2:36 pm

    Wat een mooie kaarten!
    Ik zou de kaarten graag in de klas op willen hangen. Zijn de kaarten van woordbenoemen ook los?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.