Sint-erger-je-Piet

Juf Angéla

Speciaal voor de sinterklaasperiode heeft juf Angéla deze editie van Mens-erger-je-niet gemaakt: Sint-erger-je-Piet! 🙂

Pionnen

Het bekende Mens-erger-je-niet-spel met een twist. Het spel speel je met echt snoepgoed. Iedere speler heeft zijn eigen snoepgoed (witte chocolade-, melk chocolade- en gewone kruidnoten, schuimpjes, hartjes, gummies etc.).
Het spel kan ook gespeeld worden met normale pionnen voor een coronaproef versie

Start

Oh nee! De zakken moeten nog gevuld worden voor 5 december! Pas op, want er zijn hongerige pieten in de buurt!
Alle spelers zetten hun eigen ‘pion’ op de drie beginpunten binnen het speelbord. Gooi met de dobbelsteen. Gooi je 6? Dan mag je jouw ‘pion’ op de chocoladeletter S zetten! Daarna mag je nog een keer gooien. Verplaats de ‘pion’ het aantal ogen van de dobbelsteen vooruit.  Wanneer je 6 gooit kan je kiezen: een nieuwe ‘pion’ starten op het speelbord of doorlopen met de ’pion’ die al op het speelbord staat.

Snoepkont

Kom jij op een vakje waar al een andere ‘pion’ staat? Snoepkont! Dan mag je de ‘pion’ van de ander pakken en de plaats stelen. Maak een heel rondje op het speelbord en probeer zo snel en veilig mogelijk alle ‘pionnen’ in je eigen zakken te krijgen.
Wie heeft als eerste de ‘pionnen’ veilig gesteld?

Download

Download hier het spel en de spelregels.

Je vindt juf Angéla ook op Instagram.
Daar heet ze Juf van de bovenbouw.

.

Gerelateerde pagina’s

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.