30 seconds – Iglo Race

Juf Angéla

Speciaal voor de kerstsperiode heeft juf Angéla deze editie van 30 seconds gemaakt: Iglo Race!

Speloverzicht

Er worden teams gemaakt (van 2 × 2 of 2 × 3 spelers). Het team dat aan de beurt is trekt blindelings een kaart van de gedekte stapel. Één van de spelers uit het team probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven aan de andere speler uit het team. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish?

Benodigdheden

  • Bordspel A4 of A3 * (apart te downloaden)
  • Ikearad of dobbelsteen met 0, 1 of 2
  • Speelkaarten uit de download
  • Zandloper of timer 30 seconden

Spelregels

Alle goed omschreven woorden zijn het aantal stappen dat je vooruit mag zetten. De dobbelsteen bepaalt het aantal stappen die je minimaal goed moet hebben.

Voorbeeld

  • Gooi je 0? Dan mag je alle goede woorden geraden woorden vooruit.
  • Gooi je 1? Van de goed omschreven woorden trek je 1 punt af. Alle andere goed omschreven woorden zijn nu het aantal stappen dat je vooruit mag.
  • Gooi je 1 of 2? Maar raad je geen één woord goed? Dat betekent dat je dus dit aantal stappen terug op het speelbord gaat. Bij 0 blijf je staan.

Download

Download hier het bord, de kaarten en de spelregels.

Download hier het speelbord A3.

Je vindt juf Angéla ook op Instagram. Daar heet ze Juf van de bovenbouw.

Ben je op zoek naar meer ideeën in het thema Kerst of/en meer ideeën, gemaakt door juf Mar? Klik dan op een van de onderstaande afbeeldingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.