Escaperoom – Red de uitvinder!

Door juf Lianne en juf Mila

steam-juffen-voor-Juffrouw-Femke

Velen hebben wel eens een escaperoom gemaakt, uitgevoerd of langs zien komen. Zo werk je op een leuke en actieve manier aan verschillende onderwerpen, waarin je het thema zelf kunt kiezen.

STEAM

Wij hebben een leuke escaperoom gemaakt in het thema van STEAM. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van alledaagse materialen, je hebt dus geen STEAM-lab nodig.

Doelgroep

Wij hebben de escaperoom al een aantal keer uitgevoerd in verschillende groepen, zowel groep 5/6 als 7/8. Wij kunnen niks anders zeggen dan dat de leerlingen super fanatiek en enthousiast aan het werk waren! Maar wees ook niet bang voor een klein beetje chaos.

Duur

Wij zijn hier ongeveer 1,5 uur mee bezig geweest, maar je kunt natuurlijk ook kaartjes toevoegen of weglaten.

Brief

Wij begonnen de escaperoom met een brief van de uitvinder. Hierin stond: ‘Hallo groep …, Ik heb een probleem. Ik ben vergeten hoe ik mijn experimenten moet uitvoeren en zit hierdoor vast in mijn lab. Kunnen jullie mij helpen? Wanneer jullie binnen de tijd de experimenten hebben opgelost, hebben jullie mij gered! Welk groepje lukt het als eerst? Groetjes, de uitvinder.’

Red de uitvinder!

Per groepje kregen de leerlingen telkens één groen opdrachtenkaartje. Bij het correct uitvoeren van de opdracht kregen zij een blauw puzzelstukje én een nieuwe opdracht. Wie uiteindelijk als eerste de opdrachten goed uitgevoerd hebben en de puzzel hebben opgelost, heeft de uitvinder gered!

Downloads

Download hier de kaartjes.
Download hier de handleiding en de doelen.

Voor meer inspiratie kun je juf Lianne en juf Mila volgen op Instragram.

 

2 gedachtes over “Escaperoom – Red de uitvinder!

 1. Eric Nysmans december 13, 2020 / 9:27 am

  Leuk!
  Kunnen we ook ergens de mogelijke werkwijze van de leerlingen vinden?

  • juffrouwfemke december 13, 2020 / 10:04 am

   Hoi Eric,
   Lianne en Mila hebben er bewust voor gekozen niet te vertellen hoe de leerlingen de opdrachten uit moeten voeren. Ze moesten zelf ontdekken en het zelf uitzoeken.
   De escaperoom is in vier klassen uitgevoerd en dat lukte overal zonder instructie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.