Online werkkamers in Google Meet

Juf Renske biedt haar leerlingen verschillende online werkkamers in Google Meet.
Hierin kunnen ze als groep samenwerken.
Lees hier hoe jij die ook kunt maken.

Online werkkamers in Google Meet

De kamers waarvoor juf Renske heeft gekozen zijn:

 1. De groepskamer
 2. De stiltekamer
 3. De kletskamer
 4. De kamer van de juf

Stappenplan

Hoe jij ook online werkkamers in Google Meet kan maken, lees je hier.

 • Maak Meets aan in je Google Agenda met als titel de werkkamer.
 • Je kunt de kleuren aanpassen.
 • Kopieer deze link naar de Meet.
 • Klik in het document op de deur en voeg de link toe aan het plaatje.
 • Doe dit bij alle deuren.
 • Selecteer de URL en vervang het woord ‘edit’ door ‘present’.
 • Deel de nieuwe URL met je leerlingen in Classroom. Ze krijgen het nu als presentatie te zien en kunnen op de deur klikken om in de Meet te komen.
 • Spreek met je leerlingen je verwachtingen door!

Extra uitleg

Juf Renske heeft  een uitlegvideo gemaakt. Deze vind je hier.

De links

Hier vind je de link naar het document ‘Werkkamers’.
Hier vind je de link naar de uitlegvideo.

 

 

 

Neem ook een kijkje in onze winkel.

Hier vind je onder andere:

18 gedachtes over “Online werkkamers in Google Meet

 1. Laura januari 9, 2021 / 8:12 pm

  Wat een supertof idee! Ik ben meteen aan het puzzelen gegaan of dit mij ook lukt.
  Ik loop alleen een beetje vast met het delen van de presentatie. Zodra ik deze upload in Classroom (nadat ik de edit heb vervangen voor present), krijgen mijn leerlingen toch de edit- versie te zien als ze op de link klikken #help #normaalbesthandigmetcomputers

  • Jirka Burggraaf januari 10, 2021 / 7:14 pm

   Beste Laura,

   ik heb hetzelfde!!

  • Marchiena van Loo januari 10, 2021 / 9:03 pm

   Dat heb ik ook! Ik heb het filmpje meerdere malen opnieuw bekeken en weer opnieuw toegevoegd, maar we doen iets niet goed.

  • Andreas Cornelisse januari 13, 2021 / 7:50 am

   Dit probleem had ik dus ook. Na wat puzzelen deze oplossing gevonden:

   Wanneer je kiest voor de optie ‘Publiceren op Internet’ dan krijg je een nieuwe link. Deze link kun je wel delen via Classroom. Dan start de presentatie direct.

   Succes!

   • Andrea Jansink januari 20, 2021 / 4:32 pm

    Hoe zit je dan met privacy? Als hij gepubliceerd is op internet, dan lijkt het me dat anderen er makkelijker bij kunnen komen?

   • Andreas Cornelisse januari 20, 2021 / 4:37 pm

    Beste Andrea,

    Dat ligt helemaal aan de instellingen van je Meet sessie. Mensen buiten het schooldomein kunnen sowieso niet zomaar in je Meet stappen. Daarnaast moeten zd ook nog eens die link weten te achterhalen. De link deel je als het goed is via Google Classroom. Daar kunnen alleen leerlingen bij die er lid van zijn. Tevens kun je ‘snelle toegang’ ook nog eens uitschakelen. Dan dient iedereen een ‘deelname verzoek’ in te dienen voordat ze bij je Meet kunnen.

    Mvg,

    Andreas

  • Veronique Quicken maart 2, 2021 / 11:03 am

   dit heb ik ook! kan dit veranderd worden?

 2. Antoinette januari 10, 2021 / 4:10 pm

  Ik vind het ook een super goed idee, maar ik loop er ook tegenaan dat mijn leerlingen toch de edit-versie zien. Heb je een idee hoe dit komt?

  • Laura januari 10, 2021 / 5:04 pm

   Ik heb een oplossing gevonden. Je kunt je presentatie opslaan als PDF. De PDF kun je dan weer delen via Classroom. De kinderen zien dan alleen de presentatievorm

   • Ethel januari 12, 2021 / 10:06 pm

    Fantastiche tool om via Google Meet toch in breakoutrooms te werken, zonder dat je de Google Suite for education enterprise nodig hebt.

    Duidelijk beschreven en zo gemaakt, ook ik had last van het feit dat de google slide iedere keer terugsprong naar van present naar edit, dus de kids zagen dan de bewerkbare versie. Ik heb dit opgelost door bij bestand te kiezen voor “publiceren op internet”. Vervolgens niets aan de instellingen te veranderen en dan te klikken op “nu publiceren. Er komt dan een link die te kopieren is en te delen is, de kinderen zien dan gelijk de presentieweergave.

  • Susan januari 10, 2021 / 5:26 pm

   opslaan als pdf… en deze pdf delen in google classroom.
   Dat werkt bij mij nu wel

 3. Susan januari 10, 2021 / 4:23 pm

  Super leuk idee. Bedankt. Nog wel een vraagje: De link is een dag geldig? Dat betekent dat je voor iedere dag een nieuwe google meet vergadering moet toevoegen? Of kan dit handiger als je dit dagelijks wilt inzetten?

  • Wilma de Graaf januari 10, 2021 / 9:21 pm

   Wanneer je de hele dag aanvinkt, kun je ook de einddag instellen. Ik heb dat nu op het eind van de week gezet. Maar dat kan natuurlijk aan het eind van de week aangepast worden voor de volgende weken lijkt mij.

  • Annefloor januari 12, 2021 / 5:47 pm

   Volgens mij kun je een herhaald agenda item aanmaken (bijvoorbeeld voor iedere werkdag). Dat heb ik nu gedaan, maar ik heb het nog niet getest.

 4. Jolanda januari 10, 2021 / 6:11 pm

  Super leuk!

 5. Hetty januari 28, 2021 / 4:08 pm

  Hoi, dankjewel voor de uitleg en het bestand. Ik loop alleen vast. Zodra ik de link in de zoekbalk plak, heb ik alleen de presentatie, maar zodra ik dezelfde link deel in classroom, kom ik in de edit versie. Wat doe ik verkeerd?

  • juffrouwfemke januari 28, 2021 / 5:49 pm

   Hoi Hetty,
   Neem even contact op met de maakster, Renske Harteman. Zij is de expert 😊.
   Je vindt haar op Facebook en Instagram.

  • Andreas januari 28, 2021 / 6:56 pm

   Hoi Hetty,

   Er staan volgens mij meerdere oplossingen genoemd op deze site. Je kunt bijvoorbeeld de presentatie ‘publiceren’. Daarmee krijg je een link die je kunt delen via Classroom.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.