Review: Bruisballen & badbommen

Door juf Lianne

steam-juffen-voor-Juffrouw-Femke

Heb jij altijd al jouw eigen bruisballen willen maken?
Het boek ‘Bruisballen & badbommen’ van Isabel Bercaw en Carline Bercaw geeft jou alle tools om ze thuis te maken. Ook leuk om in de klas of bij de BSO te doen!

bruisballen en badbommen

Inhoud van het boek

Dit boek bevat meer dat 100 toffe lichaamsvriendelijke recepten. Niet alleen geurende bruisballen en badbommen, maar ook voetenmaskers, haar- en gezichtsmaskers, bodyscrubs en heel veel meer!

Mijn mening

Ik ben gek op bruisballen! Wanneer ik langs de Lush winkel loop, sla ik er altijd een aantal in.
Altijd nieuwsgierig geweest naar hoe je bruisballen zelf zou kunnen maken. Vaak recepten opgezocht, maar het viel altijd tegen.
Totdat dit boek in mijn brievenbus lag! Met Bruisballen & badbommen leer je stap voor stap, met behulp van duidelijke instructies hoe jij je eigen bruisballen kunt maken. Er staan lijstjes in waar je de ingrediënten kunt kopen.
De meeste producten zijn gewoon in de supermarkt te krijgen, denk aan maizena en bakingsoda.
Ik heb inmiddels heel veel recepten uitgeprobeerd en ik ben heel enthousiast! Zo heb ik een stuk of acht verschillende soorten bruisballen gemaakt (zie foto’s) en uitgeprobeerd.

Ze bruisen lang door in bad en ruiken heerlijk. Ook heb ik de badjellys gemaakt (zie foto) en uitgeprobeerd. De bruisballen en badjellys kun je zowel in de douche als in bad gebruiken.

Ik heb nog veel meer recepten uitgeprobeerd uit het boek: voetenmaskers, rozenwater, toners, etc. Voor kerst heb ik mijn familie allemaal bruisballen en badjellys cadeau gedaan. Iedereen vond het heel leuk om te krijgen!

Bruisballen & badbommen & STEAM

Naast dat ik dit boek een echte aanrader vind als je net zo gek bent als ik op bruisballen, is dit ook ontzettend leuk om in de klas uit te voeren! Het uitvoeren hiervan valt binnen de kaders van STEAM. Zo hoort onder Science het experimenteren met de ingrediënten, onder Arts het ontwerpen van de bruisballen (want deze kun je zo mooi maken als je zelf wilt!) en onder Mathematics het afwegen van de ingrediënten. Leerlingen zijn bovendien onderzoekend en ontwerpend aan het werk én bezig met begrijpend lezen!

Bruisballen en badbommen

Ben je niet bekend met STEAM?
Kijk dan voor meer informatie op deze website onder het kopje ‘STEAM’.

Voor meer inspiratie kun je juf Lianne en juf Mila volgen op Instragram.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.