Denkvierkanten in het thema lente en Pasen

Denkvierkanten in het thema lente en Pasen. Die heeft Juf Roelien speciaal voor deze periode gemaakt.

WODB

Jaren geleden werkte juf Roelien al met Denkvierkanten in de klas, maar toen had het die naam nog niet. Zij kende het als WODB (Which One Doesn’t Belong?), zoals haar Canadese nicht en tevens leerkracht het gebruikte bij haar lessen. Juf Roelien was eigenlijk alweer vergeten dat ze deze nog had, netjes in een map verzameld. 🙂

Delen

Toen juf Roelien zag dat dit concept onder de naam Denkvierkanten in Nederland bekend werd, heeft ze haar map erbij gepakt en is ze de Denkvierkanten digitaal gaan maken. Op Facebook, Instagram en Pinterest deelt ze deze regelmatig.

Denkvierkanten

Samen met haar leerlingen bespreekt juf Roelien de overeenkomsten van de plaatjes. Waarom horen ze bij elkaar? Wat hebben ze met elkaar te maken? En daarna: welke hoort er eigenlijk net niet bij? En waarom niet? Bij veel Denkvierkanten kun je met een goed argument alle plaatjes als uitzondering zien. De kinderen komen soms met verschillen die je zelf als leerkracht nog niet eens bedacht had.

Leerzaam

Kinderen leren creatief na te denken, sorteren, categoriseren en argumenteren. Hierin worden ze na elke Denkvierkant steeds beter!

Denkvierkanten in het thema lente en Pasen

Download

In dit bestand vind je de Denkvierkanten in het thema Pasen.
En hier die in het thema lente. En twee extra. 🙂 

Je vindt juf Roelien ook op Facebook en Instagram. 🙂

Meer inspiratie

Zoek je meer inspiratie over Pasen of creatief denken? Klik op een van de onderstaande afbeeldingen.

filosoferen met kinderen
Niet te geloven basisbundel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.