Hoe was jouw zomervakantie?

Hoe was jouw zomervakantie? Daar ben je als leerling en leerkracht natuurlijk benieuwd naar. Juf Stephanie maakte twee toffe downloads om die vraag te beantwoorden!

Bedoeling

De leerlingen kunnen (laten) zien hoe hun zomervakantie is verlopen.

Benodigdheden

Voor deze activiteiten heb je het volgende nodig:

  • de documenten uit de download
  • voor elke leerling pennen, potloden en stiften

Voorbereiding

Print de documenten uit de download uit en geef elke leerling een stripverhaal om te maken. Gebruik de opdrachtkaartjes op verschillende momenten tijdens de eerste schoolweek.

Hoe was jouw zomervakantie?

Juf Stephanie maakte twee toffe downloads om erachter te komen wat iedereen in de zomervakantie heeft gedaan.

Jouw zomervakantie in een stripverhaal

De zomervakantie is weer voorbij. De leerlingen zitten altijd vol met verhalen, die zij graag met de klas willen delen. Met dit werkblad kan iedere leerlingen zijn/haar verhaal over de zomervakantie op een creatieve manier vormgeven. Na het tekenen en schrijven hang je ze op in de klas. Je kunt er ook een tweede activiteit van maken door de klasgenoten te laten raden welke stiptekening bij welke klasgenoot hoort.

Ga … als …

Gebruik de vraagkaartjes die bij deze activiteit horen op verschillende momenten tijdens de eerste schoolweek. Alle leerlingen zijn hierbij actief en betrokken bezig. De leerlingen luisteren naar de stelling en naar welke beweging die erbij hoort. Na elke stelling geef je één of twee leerlingen het woord. Zij mogen kort klassikaal vertellen wat zij hebben gedaan. Daarna kan je weer door met de volgende stelling. Betrokkenheid gegarandeerd!

Download

Download hier het stripverhaal en de kaartjes.

hoe was jouw zomervakantie

Je vindt juf Stephanie ook op Instagram.

Meer inspiratie

Dagelijks oefenen in de klas

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.