Loopzoekers spelling groep 8

Met deze loopzoekers oefen je de spelling van woorden in groep 8 op een actieve manier. Juf Monique maakte de documenten, passend bij thema 1 en 4 van de methode Taal Actief. Maar als je met een andere methode werkt, kun je ze ook goed inzetten, hoor! Lees gauw verder hoe je dat doet. Download de benodigdheden onderaan dit bericht.

Bedoeling

Met deze activiteit oefenen de kinderen de spelling van verschillende categorieën.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

  • de woordzoeker uit de download
  • de kaartjes uit de download
  • voor elke leerling een pen
  • eventueel onderleggers, als je deze activiteit buiten doet

Voorbereiding

Print de woordzoeker voor elke leerling uit met op de achterkant het blad waarop de woorden geschreven kunnen worden. Knip de kaartjes uit. Hang deze verspreid over het schoolplein op.

Loopzoekers spelling groep 8

De leerlingen zoeken een kaartje op het schoolplein, schrijven dit woord eerst achterop het blad en zoeken vervolgens dit woord op in de woordzoeker. Hierna gaan ze op zoek naar het volgende woord. Het opschrijven van het woord is tweeledig. Ze oefenen nog een keer met alle woorden van het thema en ze weten of ze alle woorden al gevonden hebben.

Variatie

Is het geen weer om buiten te werken, of is er buiten geen plaats? Geen probleem, dan doe je de activiteit binnen. Het wordt dan een wandelzoeker. 😊

Download

Je vindt juf Monique ook op Instagram.

Meer inspiratie

buitenlessen bovenbouw

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.