Kun jij mij uitrekenen?

Kun jij mij uitrekenen?

Elk jaar laat juf Roelien haar leerlingen het werkblad ‘Kun jij mij uitrekenen?‘ invullen.
Het formulier was verouderd en het was tijd voor een remake! Dit keer ook in combinatie met een Prowise Presentatie

Doel

De leerlingen bedenken zelf sommen bij een aantal ontwerpen. Daarna rekenen ze andermans sommen uit, waardoor ze elkaar beter leren kennen

Voorbereiding

Zet de Prowise Presentatie klaar en print voor iedere leerling een werkblad (download).

Kun jij mij uitrekenen?

Neem samen met je leerlingen de Prowise Presentatie door. Hierbij rekenen de leerlingen jouw getallen uit. Daarna gaan ze aan de slag. De leerlingen bedenken sommen bij getallen die bij hen passen. Eerst in hun kladschrift en daarna netjes op het werkblad. 

Neem alle werkbladen in, nummer ze en deel ze opnieuw uit: lekker door elkaar. De leerlingen proberen dan alleen, of met een maatje, de getallen van hun klasgenoten uit te rekenen.
Op de tafels komen bij de werkbladen nummers te liggen, deze corresponderen met de nummers op het antwoordenblad. De kinderen schrijven de juiste naam bij het juiste nummer. Hoeveel klasgenoten kunnen ze goed ‘uitrekenen’?

Download

Download hier het werkblad voor de leerlingen.

Je vindt juf Roelien ook op Facebook en Instagram🙂

Juf Larissa

Ken je trouwens mijn internet-collega juf Larissa? Zij deelt heel veel inspiratie, waaronder een werkblad met hetzelfde doel.

Bezoek haar website.

Een gedachte over “Kun jij mij uitrekenen?

  1. aniekstegeman@hotmail.com september 4, 2022 / 8:14 pm

    Super leuke werkvorm! Ik ga hem gebruiken dinsdag. Er zitten alleen wel een aantal fouten in je rekensommen op de prowise, het gaat om de volgorde van getallen. x en : gaan voor + en – (niet vervelend bedoeld hoor, maar ik dacht ik zeg het toch even)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.