Speel het Emotiespel

Speel het Emotiespel van juf Dominique

Iedere situatie roept een emotie op. Doordat deze emoties bij niemand hetzelfde zijn, kunnen conflicten en misverstanden ontstaan. Met dit spel bespreken je leerlingen welke emoties de verschillende situaties oproepen.

Doel van deze activiteit

De leerlingen bekijken en bespreken verschillende situaties en vertellen welke emoties daarbij horen. Hierdoor leren ze elkaar(s emoties) beter kennen.

Voorbereiding

Hang alle de vier emotiekaarten op in de ruimte en print de situatiekaartjes uit.

Speel het Emotiespel

Tijdens dit emotiespel heb je ruimte nodig om doorheen te lopen. Het is de bedoeling dat vier emoties opgehangen worden in de ruimte, de leerkracht leest de situatie voor en de kinderen lopen naar de emotie die deze situatie oproept.

Laat de kinderen uitleggen hoe deze emotie tot uiting komt bij hem of haar en laat andere kinderen hierop reageren. Waarom kan het ene kind meteen boos reageren in een situatie en waarom is een ander kind eerder bedroefd of bang.

Extra

Onder de grote basisemoties kan je ook een aantal kleinere emoties hangen. In de bovenbouw is het van belang dat kinderen ook de andere emotiewoorden leren en daarnaast is alleen ‘blij’ misschien niet te woord dat je zoekt. Daarnaast zou het bespreken van de kleinere emoties een vervolgles kunnen zijn.

Bundel – Speel het Emotiespel

Wat vind je in deze bundel?

  • vier basisemoties
  • zestien kleine emoties
  • situatiekaartjes

Taggen

Ga je dit met jouw leerlingen doen? Tag juffrouw Dominique dan!

Download

Download hier de emotiekaarten en de situatiekaarten.

Speel het Emotiespel

.

Juf Dominique

Juf Dominique heeft ook een eigen website. Neem daar ook zeker een kijkje!! Daarnaast vind je juf Dominique zoals gezegd op Instagram en Facebook. Bovendien verkoopt juf Dominique haar mooie materiaal op VOOR DE LEERKRACHT.

Meer inspiratie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.