Chromebook shortcuts

Juf Angéla

Lees hier hoe blij ik ben met de handige kaartjes die juf Angéla voor al haar leerlingen maakte en nu ook met ons deelt!

Handig

Als leerkracht en ICT-coördinator ben ik heel handig met de computer en volg ik vernieuwingen op de voet. Toch blijf ik in sommige dingen een beetje ‘ouderwets’. Ik typ niet snel en ook niet blind. En als ik aan mij computer of laptop zit, gebruik ik trouw mijn muis. De enige shortcuts (sneltoetsen) die ik gebruik zijn CTRL-A, CTRL-C, CTRL-V en mijn favoriet CTRL-Z.

Shortcuts

Shortcuts zijn combinaties van twee of meer toetsen op het toetsenbord. Door shortcuts te gebruiken kun je snel een bepaalde handeling uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan knippen, kopiëren, plakken, inzoomen en een document opslaan.

Voordelen

Het gebruiken van shortcuts bespaart je tijd. Je hebt immers geen muis nodig en hoeft minder handelingen te verrichten. Bovendien kan het regelmatig verkeerd gebruiken van de computermuis pijn en blessures veroorzaken. Goed nieuws dus voor de polsen, armen en handen.

Kaartjes shortcuts

Juf Angéla maakte een document met maar liefst 21 verschillende kaartjes. Op elk kaartje staat een combinatie van tekens en wat er gebeurt als je die combinatie intypt.

Hoe te gebruiken?

  • Knip de vakjes los van elkaar en lamineer ze voor extra stevigheid.
  • Maak met een perforator een gaatje links boven in de hoeken.
  • Gebruik een sleutelring om de kaartjes bij elkaar te houden.

Download

Download hier de kaartjes.

 

Op Instagram vind je nog veel meer ideeën van juf Angéla. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.