Kikkerspel procenten

Wat leuk om te zien dat onze teamleden elkaar zo inspireren! Juf Inge zag het spel ‘Punten springen‘ van juf Kim en ging met dat idee aan de slag. Om het rekenen met percentages extra te oefenen, heeft ze dit toffe spel gemaakt: Kikkerspel procenten.

Benodigdheden

Voor dit spel heb je nodig:

  • het spelbord uit de download
  • de vraagkaartjes uit de download
  • uitrekenpapier en potlood
  • meerdere springkikkers

Voorbereiding

Print het spelbord en de vraagkaartjes uit de download uit en knip de kaartjes los van elkaar. Om langer plezier te hebben van de kaartjes, lamineer je ze. Lamineer het spelbord ook.

Kikkerspel procenten

Het spel gaat als volgt:
Leg een vraagkaartje op elk vakje van het spelbord. Spring met je kikker naar een vraagkaartje. Reken de som uit. Goed? Dan verdien je het aantal punten dat op het kaartje staat. Je vult de lege plek op het spelbord met een nieuw kaartje.
Wie heeft er na het spelen van het spel de meeste punten verdiend?

Variatie

Je kunt de vraagkaartjes ook gebruiken als startactiviteit /afsluiter van je rekenles. Je geeft elke leerling een kaartje. De leerlingen lopen door de klas en als ze een maatje tegenkomen lossen ze samen de vragen op. Hierna wisselen ze van kaartje en zoeken een nieuw maatje.

Je kunt je leerlingen ook zelf vragenkaartjes laten maken. Hiervoor kunnen ze het lege werkblad gebruiken uit de download gebruiken.

Download

Download hier het spelbord en de kaartjes.

Veel speelplezier!

Juf Inge is ook actief op Instagram🙂

 

Neem ook een kijkje in onze winkel.

Hier vind je onder andere:

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.