Pixelrekenen in het thema winter

Om haar leerlingen extra te laten oefenen met het omrekenen van maten heeft juf Renske dit prachtige digitale document gemaakt: Pixelrekenen in het thema winter.
Ideaal voor in de periode van het thuisonderwijs, maar zeker ook leuk voor in de klas!

Bedoeling

De leerlingen openen de link en zien meteen het document. Ze vullen de uitkomsten in, in het vakje achter de som. Als het antwoord goed is, verschijnt er een stukje van de tekening.

Als ze een fout antwoord intypen, gebeurt er niets.

Benodigdheden

Delen met je leerlingen

Open deze link en klik op ‘kopie maken’. Nu heb je je eigen kopie, die je zelf kunt maken, delen en bewerken. Je kunt bijvoorbeeld bovenaan de titel van het document veranderen.
In het document vind je drie oefeningen. Onderaan zie je staan ‘blad 1’, ‘blad 2’, ‘blad 3’. Steeds als je op een ander blad klikt, krijg je een andere oefening.

Met Google Classroom

Renske gebruikt de documenten zelf in haar Google Classroom. Bij het aanmaken van een opdracht voegt ze het document toe en dan klikt ze op ‘voor iedere leerling een kopie maken’.

Zonder Google Classroom

Zonder Google Classroom raadt Renske aan om de originele link te delen met de leerlingen, zodat er bij hen ook automatisch een kopie wordt gemaakt.

Pixelrekenen in het thema winter

Meer rekenen

Zoek je meer ideeën voor je lessen rekenen? Kijk dan op de themapagina Rekenen. Hier vind je links naar alle blogartikelen, gratis downloads, ideeën en producten in het de categorie Rekenen.

Ook in de winkel vind je producten voor in je klas. Wat dacht je van de dagelijks rekenen op tempo? Of de spellen OOPS!?

rekenen juffrouw Femke
Dagelijks rekenen op tempo
oops

2 gedachtes over “Pixelrekenen in het thema winter

  1. Aaltje Krist januari 16, 2021 / 11:42 am

    Ik wilde de pixel opdracht bekijken maar ik krijg steeds alleen maar het antwoorden blad… doe ik iets niet goed?
    Groeten Aaltje Krist

    • juffrouwfemke januari 16, 2021 / 12:11 pm

      Misschien kun je contact opnemen met de maakster : Renske Harteman. Je vindt haar op Insta en Facebook onder haar eigen naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.