Bordspel werkwoordspelling

Het Bordspel werkwoordspelling: een leuke manier om werkwoordspelling te oefenen. Juf Rianne deelt haar tips en downloads! šŸ™‚

Bedoeling

Door het spelen van dit spel oefenen de kinderen met werkwoordspelling.Ā 

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

  • wisbordjes of papier
  • het Bordspel uit de download
  • pionnetjes
  • dobbelsteen
  • het vragenblad uit de download
  • het antwoordenblad uit de download

Voorbereiding

Print de bestanden uit de download uit. Lamineer het spelbord zodat dit niet kapot gaat tijdens het spel. Regel voor elke speler een pionnetje (alle spelers moeten een eigen kleur hebben). Leg alle benodigdheden per groepje klaar.

Bordspel werkwoordspelling

De eerste speler begint met dobbelen. Hij/zij zet het aantal stappen dat gegooid is. Komt een speler op een hokje met een cijfer? Dan hoort er een opdracht bij dit cijfer. Iemand anders leest de zin voor en de speler vult de zin op de juiste manier aan. De speler schrijft het woord op papier of op een wisbordje. Het gegeven antwoord kan gecontroleerd worden met het antwoordenblad.Ā  Nu mag de volgende speler gooien en worden alle stappen herhaald. De speler die als eerste bij de feestmuts aankomt, heeft gewonnen.

Let op: het kan zijn dat een speler in de regen terechtkomt. In dat geval moet hij/zij een beurt overslaan. Kom de speler bij de ballonnen? Dan vliegt hij/zij een vakje verder. Dit staat ook aangegeven op het vragenblad.

Download 

Rianne is ook te vinden op Instagram  Ć©n ze heeft een eigen website.
Bovendien verkoopt Rianne haar mooie lesmateriaal op VOOR DE LEERKRACHT.

Winkel

Neem ook een kijkje in onze winkel. Hier vind je onder andere:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.