Bewegend leren met de Pylonenrace

Juf Angéla
Bewegend leren met de Pylonenrace.

Jaaaaa, juf Angéla heeft weer een toffe bewegend leren activiteit voor je! Niet alleen goed voor de beweging en voor de frisse lucht, maar dit keer een echte hersenkraker. Een bewegend leren spel met hoge betrokkenheid, uithoudingsvermogen, teamwork en uiteraard aansluitend op de executieve functies. Wat is het? En hoe speel je het?

Bewegend leren met de Pylonenrace

Zet de pylonen in het veld met daaronder de opdrachtenkaartjes. Maak vervolgens een aantal teams (afhankelijk van je groep). Elk team vormt een rij. De teams beginnen elk bij een ander getal/pylon. Na het startsein rent elke eerste speler naar een pylon naar keuze en kijkt vervolgens onder de pylon.

Er zijn nu twee opties:

Niet

Is dit niet het nummer dat het team moet hebben? Dan rent de speler terug naar zijn team en sluit achteraan terug in de rij. De volgende speler waagt een nieuwe poging.

Wel

Is dit wel het nummer dat het team moet hebben? Dan leest de speler het kaartje, zet de pylon weer terug en rent vervolgens naar de spelleider om het antwoord door te geven. Is het antwoord goed, dan mag het team door naar het volgende getal.

De spelleider vinkt het antwoord bij het juiste team op het antwoordenblad aan. Is het antwoord fout, dan probeert de volgende speler uit het team een nieuwe poging.

Variatie

Laat een leerling zichzelf verbeteren, door terug te gaan naar de pylon.

Het spel gaat door tot een team alle antwoorden heeft gevonden.
Wie is er al eerste klaar?

Downloads

Je kunt het spel in 5 verschillende edities downloaden.
Met handleiding, overzicht van spelmateriaal, spelregels en plattegrond erbij!

Bewegend leren Pylonenrace

Je vindt juf Angéla ook op Instagram. Daar heet ze Juf van de bovenbouw.
Juf Angéla verkoopt ook prachtig lesmateriaal op VOOR DE LEERKRACHT.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.