Poster signaalwoorden begrijpend lezen

Poster signaalwoorden begrijpend lezen

Om signaalwoorden tijdens het lezen te herkennen en te vinden heeft juf Annemieke een handige poster gemaakt. Download hem gratis onderaan dit bericht.

Wat zijn signaalwoorden?

Een signaalwoord geeft een verband aan tussen zinnen of alinea’s. Het vertelt je wat de zinnen of alinea’s met elkaar te maken hebben.

Waarom zou je signaalwoorden moeten herkennen?

Een signaalwoord geeft belangrijke informatie over de opbouw van een tekst. Hierdoor is een tekst beter te begrijpen. Als je de signaalwoorden herkent, herken je ook of er sprake is van een probleem, tegenstelling, opsomming, overeenkomst of conclusie.

Poster signaalwoorden begrijpend lezen

Bij verschillende opbouwen binnen teksten horen verschillende signaalwoorden. Om signaalwoorden tijdens het lezen te herkennen heeft juf Annemieke een handige poster gemaakt. Hierop staan verschillende opbouwen en de bijbehorende signaalwoorden. Hang de poster op in de klas of geef elke leerling een kopie.

Download

Poster signaalwoorden begrijpend lezen

Meer inspiratie

Meer inspiratie op het gebied van lezen, leesbevordering en boekpromotie vind je via de eerste twee onderstaande afbeeldingen.

Pagina Lezen en leesbevordering

.

Wil jij op zo’n manier lesgeven dat je leerlingen actief en gemotiveerd worden (en blijven!) om uit zichzelf te leren en te werken en hierbij steeds beter hun eigen gedrag kunnen bijsturen? Klik dan op de derde bovenstaande afbeelding en lees de uitgebreide omschrijving van dit online programma.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.