Startopdracht ‘Dit ben ik’

Deze startopdracht ‘Dit ben ik’ is gemaakt door juf Iris. Deze opdracht helpt je in de eerste (gouden) schoolweken. Je leert de leerlingen snel kennen en de leerlingen elkaar ook. 

Doel

De leerlingen kijken goed naar zichzelf en elkaar. Met behulp van deze creatieve opdracht leren ze elkaar snel kennen.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

 • scharen
 • lijm
 • gekleurd papier
 • potloden
 • stiften
 • voor elke leerling twee keer het hoofd en één keer het informatieblad uit de download

Startopdracht ‘Dit ben ik’

De leerlingen kijken goed naar hun gezicht en tekenen dit na op blad in de vorm van een hoofd. Hun haar maken ze van gekleurd papier en bevestigen ze aan het hoofd. Vervolgens vullen ze het informatieblad in en plakken dat op het tweede hoofd. Hierna plakken ze de twee hoofden aan één kant vast, zodat er een mini-boekje ontstaat.

Iedereen klaar? Hang alle hoofden bij elkaar. Doe dat zó, dat de hoofden goed te zien zijn en dat de leerlingen de hoofden kunnen omslaan. Op die manier kan iedereen elkaars informatie lezen.

Download

startopdracht dit ben ik

Je vindt juf Iris ook op Instagram.
Haar account heet De klas van juf Iris.

Een gedachte over “Startopdracht ‘Dit ben ik’

 1. Ilke Pompen augustus 27, 2021 / 2:37 pm

  Hey! Dit ziet er een heel leuke opdracht uit, dat ik graag wil uitproberen op 1 september. Ik vraag me alleen af waarom elk kind 2x het lege hoofd moet krijgen. Als ik 1x het lege hoofd en 1x het informatieblad neem, dan kan ik deze toch aan elkaar lijmen en krijg ik “een boekje”. Wat is de bedoeling met het tweede lege hoofd?

  Alvast bedankt voor de uitleg!
  Groetjes,
  Juf Ilke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.