Bordspel taal

Het Bordspel taal: een leuke manier om verschillende onderdelen van taal te oefenen. Juf Rianne deelt haar tips en gratis download! šŸ™‚

Bedoeling

Door het spelen van dit spel oefenen de kinderen verschillende onderdelen van taal.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

  • het bordspel uit de download
  • pionnetjes
  • een dobbelsteen
  • het vragenblad uit de download
  • het antwoordenblad uit de download

Voorbereiding

Print het bestand uit de download uit. Lamineer het spelbord zodat dit niet kapot gaat tijdens het spel. Regel voor elke speler een pionnetje (alle spelers moeten een eigen kleur hebben). Leg alle benodigdheden per groepje klaar.

Bordspel taal

De eerste speler begint met dobbelen. Hij/zij zet het aantal stappen dat gegooid is. Komt een speler op een hokje met een cijfer? Dan hoort er een opdracht bij dit cijfer. Iemand anders leest de opdracht voor. De speler geeft antwoord op de vraag. Het gegeven antwoord kan gecontroleerd worden met het antwoordenblad.Ā  Nu mag de volgende speler gooien en worden alle stappen herhaald. De speler die als eerste bij de kroon aankomt, heeft gewonnen.

Let op: het kan zijn dat een speler in de regen terechtkomt (de kikker met de paraplu). In dat geval moet hij/zij een beurt overslaan. Kom je bij de kikker met een blad? Dan vlieg je een vakje verder. Dit staat ook aangegeven op het vragenblad.

DownloadĀ 

bordspel taal

Rianne is ook te vinden op Instagram Ā Ć©n ze heeft een eigen website.
Bovendien verkoopt Rianne haar mooie lesmateriaal op VOOR DE LEERKRACHT.

Bordspel werkwoordspelling

Voor de hogere groepen heeft juf Rianne het Bordspel werkwoordspelling gemaakt!

bordspel werkwoordspelling

E-book Spelend leren

Wil je nog meer ideeƫn rondom spelend leren? Dan is dit E-book iets voor jou!

E-book Spelend leren
Koop het in onze winkel.

In dit E-book vind je 40 beschreven activiteiten en veel ideeƫn om de les- en oefenstof in een spelvorm te gieten. Daarnaast bevat het 18 bijlagen met werkbladen om direct in te zetten in je groep. Bovendien staan er in dit E-book talloze links naar uitgewerkte lessen en online leeractiviteiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.