Werkwoordspelling in het thema Carnaval

Werkwoordspelling in het thema Carnaval

Juf Annemieke heeft opdrachtkaarten werkwoordspelling in het thema Carnaval gemaakt. Lees hier hoe je ze kunt inzetten. Ze zijn geschikt voor groep 7 en 8.

Bedoeling

Door het spelen van dit spel oefenen de kinderen het vervoegen van werkwoorden. En stiekem leren ze ook nog veel op het gebied van geschiedenis.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

  • de kaarten met opdrachten uit de download
  • het invulblad uit de download
  • pennen of stiften
  • voor als je het buiten speelt: een onderlegger

Voorbereiding

Print de kaarten met opdrachten uit de download uit. Verdeel de kaarten door een ruimte. Dit kan het schoolplein zijn, maar ook het klaslokaal.

Werkwoordspelling in het thema Carnaval

Alle kinderen krijgen het invulblad uit de download. Hierop schrijven ze tijdens de activiteit de antwoorden op. De kaarten met opdrachten liggen verdeeld door een ruimte. In tweetallen vervoegen de kinderen de werkwoorden. Er mag maar één tweetal per kaart staan. Na afloop bespreek je alle antwoorden.
Tip: Soms zijn de tempoverschillen zo groot binnen een groep, dat het handig is om een klaaropdracht klaar te leggen.

Klassikale presentatie

Juf Annemieke heeft ook een bestand met alle opdrachten en de antwoorden gemaakt. Dit bestand zet ze klassikaal als presentatie in. Eerst zien de leerlingen de opdracht en na iedere vraag verschijnt een dia met het antwoord.  

Download 

Download hier het document voor het loopspel (zonder antwoorden), het document mét antwoorden (klassikale presentatie) en het losse antwoordenblad.

werkwoordspelling carnaval

Meer werkwoordspelling oefenen?

In de winkel van Juffrouw Femke zijn oefenboekjes werkwoordspelling te koop. Elk oefenboekje bevat 40 bladzijdes met in totaal 200 genummerde opdrachten om de werkwoordspelling te oefenen. Dat zijn 1000 zinnen per oefenboekje! De oefenboekje zijn los te koop of samen in een voordelige bundel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.