Breuken en kommagetallen meppen

juf Mandy

Breuken en kommagetallen meppen! Juf Mandy maakte kaartjes om de breuken en kommagetallen op een actieve en spelende manier te oefenen. Download ze gratis onderaan dit bericht.

Doel

Leerlingen oefenen breuken en kommagetallen op een actieve en spelende manier te oefenen.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

  • de kaartjes uit de download
  • vliegenmeppers

Voorbereiding

Print de kaartjes uit. Om langer plezier te hebben van de kaartjes, lamineer je ze. Lamineer de speelkaarten ook. Geef elk groepje alle kaartjes, verdeeld in twee stapels: een stapeltje breuken en een stapeltje kommagetallen. Het spel kan beginnen!

Breuken en kommagetallen meppen

De kinderen leggen de stapel met breuken op z’n kop. De kaartjes met kommagetallen verspreiden ze over tafel. Iedereen heeft een vliegenmepper vast.

Eén leerling draait een kaartje om. De leerlingen slaan zo snel mogelijk met hun vliegenmepper op de bijbehorende breuk. Wie als eerst op het juiste antwoord heeft geslagen, krijgt het kaartje en draait het volgende breukenkaartje om.

Wie heeft aan het eind de meeste kaartjes?

Variatie

Je kunt dit natuurlijk ook andersom spelen. Bovendien kun je de kaartjes ook voor andere werkvormen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Mix & Ruil of Schud & Pak.

Download

Download hier alle kaartjes.

Juf Mandy is ook actief op Instagram


E-book Spelend leren

Wil je nog meer ideeën rondom spelend leren? Dan is dit E-book iets voor jou!

E-book Spelend leren
Koop het in onze winkel.

In dit E-book vind je 40 beschreven activiteiten en veel ideeën om de les- en oefenstof in een spelvorm te gieten. Daarnaast bevat het 18 bijlagen met werkbladen om direct in te zetten in je groep. Bovendien staan er in dit E-book talloze links naar uitgewerkte lessen en online leeractiviteiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.