Spelling oefenen met het spel Pinguïn Panic

Spelling oefenen met het spel Pinguïn Panic! Dat doet juf Kim in haar klas. Lees gauw verder hoe en download de woordenlijsten!

Bedoeling

De leerlingen oefenen het hakken van woorden en het benoemen van verschillende categorieën op een actieve en spelende manier.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het spel Pinguïn Panic en de woordenlijsten uit de download nodig.

Voorbereiding

Print de woordenlijsten (3 niveaus) uit de download uit. Lamineer ze. Print de nummers uit, knip ze en plak ze onder iedere pinguïn. Het spel en het leren kan beginnen!

Spelling oefenen met het spel Pinguïn Panic

Geef iedere speler evenveel pinguïns. De overige pinguïns stop je in de doos. Kies met welke woordenlijst het spel wordt gespeeld.

De pinguïns zijn voorzien van een nummer aan de onderkant. Ieder nummer is gekoppeld aan een woord (zie woordenlijst). De kinderen kiezen een pinguïn, benoemen het nummer aan de onderkant en lezen hardop het bijbehorende woord. Vervolgens kakt deze speler het woord en koppelt de spellingscategorieën hieraan. De speler mag nu de pinguïn op de ijsberg plaatsen. De volgende speler is en herhaalt dezelfde stappen.

Let op: Vallen er tijdens het plaatsen van jouw pinguïns andere pinguïns van de ijsberg af? Dan moet je deze bij jouw kolonie nemen.

Welke speler weet als eerst al zijn/haar pinguïns op de ijsberg te plaatsen?

Download

Download hier de woordenlijsten.

Op het Instagram-account van juf Kim vind je korte video’s waarin de spellen van juf Kim worden uitgelegd.

Bovendien deelt juf Kim haar prachtige materiaal ook op VOOR DE LEERKRACHT.

E-book Spelend leren

Wil je nog meer ideeën rondom spelend leren? Dan is dit E-book iets voor jou!

E-book Spelend leren
Koop het in onze winkel.

In dit E-book vind je 40 beschreven activiteiten en veel ideeën om de les- en oefenstof in een spelvorm te gieten. Daarnaast bevat het 18 bijlagen met werkbladen om direct in te zetten in je groep. Bovendien staan er in dit E-book talloze links naar uitgewerkte lessen en online leeractiviteiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.