Leer elkaar beter kennen met de All about me bag

De All about me bag? Dat is een activiteit die juf Inge inzet in haar groep. Lees wat de activiteit inhoudt en download de documenten gratis onderaan dit bericht.

Bedoeling

De leerlingen vullen een tas met spulletjes. Aan de hand van deze spullen raden de klasgenoten van wie elke tas is. Op deze manier leren de kinderen elkaar beter kennen.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

  • de kaartjes uit de download;
  • voor elke leerling in je groep een papieren zak of een tas waarin je leerlingen spulletjes mee kunnen nemen.

Voorbereiding

Leg de kinderen uit wat de bedoeling is, en geef ze het kaartje uit de download. Je kunt natuurlijk ook samen met de kinderen nadenken over de inhoud en een eigen lijstje maken.

De All about me bag

Elke leerling in je groep krijgt een zak / tas mee naar huis (de All about me bag). Hierin stopt elke leerling voorwerpen die iets over hem/haar zeggen of bij hem/haar passen. Denk aan: iets over je hobby, je sport, je lievelingseten, favoriete vakantieland, iets waar je niet zonder kunt, enzovoort.

Op een afgesproken datum nemen alle leerlingen de tas me bag weer mee naar school. Leg op elke tafel een nummer en een tas. Laat de kinderen vervolgens door de klas lopen en alles bekijken. De leerlingen noteren op een blaadje welke klasgenoot bij de tas me bag hoort.

Heel leuk om tijdens het nabespreken te vragen door welk voorwerp het duidelijk werd dat de tast bij een klasgenoot hoorde.

Download

Download hier de documenten.

Juf Inge is ook actief op InstagramšŸ™‚
Bovendien verkoopt Inge haar mooie lesmateriaal op VOOR DE LEERKRACHT.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.