Een hand vol kwaliteiten!

Een hand vol kwaliteiten! Die heeft iedereen! Met de les van juf Mar kun je dat zichtbaar maken in de klas. Lees gauw verder en download de lege hand en de kaartjes onderaan het bericht.

Bedoeling

De leerlingen delen hun top vijf kwaliteiten.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

  • de documenten uit de download
  • stiften, pennen en kleurpotloden

Voorbereiding

Print voor iedereen de documenten uit de download uit.

Een hand vol kwaliteiten

Nadenken over jouw top vijf kwaliteiten en deze durven delen. Een mooie oefening die de kinderen stimuleert om na te denken over hun talenten en eigenschappen en bijdraagt aan het versterken van een positief zelfbeeld! Een positief zelfbeeld wordt opgebouwd als kinderen bevestiging krijgen dat ze de moeite waard zijn. En ook als ze waardering krijgen van personen uit hun directe omgeving. Door bewust te benoemen wat je positief vindt aan jezelf en waar je trots op bent, krijg je meer vertrouwen in jezelf.

Laat de leerlingen (samen) nadenken over kwaliteiten in het algemeen en over hun eigen kwaliteiten in het bijzonder. Laat iedereen vervolgens een ‘hand vol kwaliteiten’ maken. Hang alle handen op, zodat goed zichtbaar is welke kwaliteiten in jouw klas aanwezig zijn.

Download

Download hier de documenten.

een hand vol kwaliteiten

Je vindt juf Mar ook op Instagram.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.