Geef je groep een complimentenles

Geef je groep complimentenles! Dat kan nu met de prachtige presentatie van juf Mar. Lees gauw verder en download de presentatie onderaan het bericht.

Iedereen ontvangt graag een compliment, toch? Door een compliment groeit je zelfvertrouwen en je gevoel van eigenwaarde.

Tips bij het geven van een compliment

  • Zorg dat je compliment oprecht is. Overdrijf en forceer je compliment niet.
  • Begin je compliment met “Ik …”. Daarmee maak je jouw compliment persoonlijk.
  • Maak je compliment concreet. Geef een voorbeeld.
  • Complimenteer iemand op een manier die bij je past. Schrijven, appen, zeggen, het kan en mag allemaal!
  • Complimenteer iemand op een manier die bij hem of haar past. Iemand die een beetje verlegen is, zet je niet binnen een groep in de volle aandacht. Iemand die geniet van belangstelling, complimenteer je in de volle groep.

Geef je groep een complimentenles

Complimenten geven is leuk. Zowel voor de ontvanger als voor de gever. Toch kan het soms ook ongemakkelijk aanvoelen om een compliment te geven. Als je in de klas regelmatig aandacht besteedt aan het geven en ontvangen van complimenten, verdwijnt dat ongemakkelijke gevoel en zal het de positieve groepssfeer alleen maar bevorderen. 

Na de pauze

Na een pauze staat er bij mij regelmatig een Facebook-duim op het bord. De vraag die hierbij hoort is: ”Wie heeft jouw pauze leuker gemaakt?” Op deze manier creëer ik een moment waarop kinderen elkaar kunnen complimenteren. Bovendien hoort de hele klas welk gedrag of welke karaktereigenschappen gewaardeerd worden.

De les van juf Mar

Tijdens de les die juf Mar heeft gemaakt kijk je eerst met je leerlingen naar verschillende soorten complimenten. Vervolgens bepaal je samen succescriteria: Wat is een goed compliment en hoe geef je dat? Tenslotte maken de leerlingen een complimentenkaartje voor zichzelf en een kaartje voor een klasgenoot.

Download

Download hier de presentatie voor in je groep.

Je vindt juf Mar ook op Instagram.

Meer complimenten

Nog meer complimentenideeën vind je via onderstaande afbeeldingen.

Twitter-topper-complimenten-wall-of-fame
complimenten in de klas

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.