Tafels meppen

logo juf Anouk

Tafels meppen! Juf Anouk maakte kaartjes om de tafels op een actieve en spelende manier te oefenen. Bovendien maakte zij een prachtige tafelkaart in dezelfde stijl. Download alles gratis onderaan dit bericht.

Doel

Leerlingen oefenen de tafels van 1 tot en met 12 op een actieve en spelende manier.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

  • de kaartjes uit de download
  • de tafelkaart uit de download
  • vliegenmeppers

Voorbereiding

Print de kaartjes uit. Om langer plezier te hebben van de kaartjes, lamineer je ze. Lamineer de tafelkaarten ook.

Tafels meppen

Je kunt de kaartjes op verschillende manieren gebruiken:

Manier 1:

De kinderen staan achter elkaar, aan beide kanten van de tafel. Het zijn dus twee teams. De leerkracht noemt een keersom. De twee kinderen vooraan in de rij meppen met de vliegenmepper op het juiste antwoord op tafel. Wie dat als eerste doet, heeft gewonnen en blijft vooraan staan. De ander gaat zitten of sluit achteraan aan. Ga net zo lang door totdat er een winnaar is uitgekomen of net zo lang totdat de leerkracht een stopteken geeft.

Manier 2:

De kinderen oefenen zelfstandig, in tweetallen. Kind 1 leest een som voor, kind 2 mept op het juiste antwoord. De kinderen kunnen gebruik maken van de tafelkaart om de antwoorden te checken.

Manier 3

De kinderen werken zelfstandig in een drietal. De kinderen wisselen telkens van rol. Twee spelen tegen elkaar, de ander leest de som voor. De punten worden bijgehouden op een blaadje. De kinderen spelen een aantal ronden. Wie heeft de meeste punten gescoord?

Download

Download hier de kaartjes en de tafelkaart.

tafels meppen

Juf Anouk deelt haar ideeën ook op haar Instagram-account @anouk_juf.

Meer rekenen of spelend leren?

Zoek je meer ideeën voor je rekenonderwijs? Kijk dan op de themapagina Rekenen. Hier vind je links naar alle blogartikelen, gratis downloads, ideeën en producten in de categorie Rekenen. Ook in de winkel vind je producten voor in je klas. Wat dacht je van de het pakket Dagelijks rekenen op tempo ? Of de mini-projecten, zoals Deelbaarheid en priemgetallen?

rekenen juffrouw Femke
E-book Spelend leren
werkboekje deelbaarheid en priemgetallen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.