Laat je leerlingen een Story Map maken

Engelse les op eigen niveau? Laat je leerlingen een Story Map maken! Juf Dominique legt zelf uit hoe zij dat in haar groep doet. Bovendien deelt ze het mooie document dat ze hiervoor heeft ontworpen.

Wat is een Story Map?

Een Story Map is vrij vertaald een verhalenkaart. De leerkracht leest een verhaal voor en de kinderen vullen deze kaart in. Op deze verhalenkaart schrijven de kinderen op wat de ‘setting’ van een verhaal is, welke personen er in het verhaal voorkomen en leren de opbouw van een verhaal herkennen. Dit doen ze door een stukje te tekenen/schrijven over het begin, midden en eind.

Zelf heb ik ervoor gekozen een prentenboek voor te lezen.

Laat je leerlingen een Story Map maken

Het fijne aan deze Story Map is dat iedereen deze op eigen manier in kan vullen. Het ene kind tekent, het andere kind tekent en schrijft er Engelse woordjes bij en weer een ander kind schrijft Engelse verhaaltjes.

Hoe werkt een Story Map

Lees een verhaal of (prenten)boek voor en laat alle kinderen naar het boek kijken of/en luisteren. Daarna lees je het boek nogmaals voor en mogen de kinderen beginnen met het invullen van de Story Map. Uiteindelijk lees je het verhaal vijf keer voor en hebben de kinderen in de tussentijd de Story Map helemaal ingevuld.

Taggen

Ga je dit met jouw leerlingen doen? Tag juffrouw Dominique dan!

Download

Laat je leerlingen een Story Map maken

.

Juf Dominique

Juf Dominique heeft ook een eigen website. Neem daar ook zeker een kijkje!! Daarnaast vind je juf Dominique zoals gezegd op Instagram en Facebook. Bovendien verkoopt juf Dominique haar mooie materiaal op VOOR DE LEERKRACHT.

Meer inspiratie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.