In jouw schoenen

In jouw schoenen – door juf Dominique

Verplaatsen in een ander is iets wat kinderen lastig vinden. Het empathisch vermogen van kinderen ontwikkeld zich iedere dag. In sociale situaties zien kinderen reacties van andere kinderen die ze meenemen in eigen situaties. Door de ontwikkeling van empathisch vermogen worden relaties intenser en gaan samenwerkingen beter. Met deze 50 kaartjes leer je kinderen zich verplaatsen in een ander.

Doel

Door het gebruik van deze kaartjes krijgen kinderen sociale situaties voorgespiegeld en horen ze van andere kinderen hoe zij hierop reageren. Dit kan de kinderen helpen het sociaal gewenste gedrag te laten zien maar ook worden situaties van verschillende kanten bekeken.

In jouw schoenen

Hoe gaat het spel in zijn werk?
In groepjes van vier tot zes leerlingen liggen alle kaartjes omgedraaid op tafel. Om de beurt pakken de kinderen een kaartje en lezen dit voor. Het kind dat het kaartje omdraait zegt hoe hij of zij reageert in deze situatie. Daarna reageren alle kinderen in het groepje en kiezen ze gezamenlijk voor de beste reactie. Deze reactie schrijven ze op het kaartje en dit bespreken we aan het einde van de les.

Natuurlijk kan je nog veel meer met de kaartjes. Denk bijvoorbeeld aan drama-activiteiten of schrijfopdrachten.

Taggen

Ga je dit met jouw leerlingen doen? Tag juffrouw Dominique dan!

Download

Download hier de 50 kaartjes.

In jouw schoenen

.

Juf Dominique

Juf Dominique heeft ook een eigen website. Neem daar ook zeker een kijkje!! Daarnaast vind je juf Dominique zoals gezegd op Instagram en Facebook. Bovendien verkoopt juf Dominique haar mooie materiaal op VOOR DE LEERKRACHT.

Meer inspiratie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.