Reflecteren met het werkblad ‘De volgende stap’

logo juf Fem

Dit werkblad ‘De volgende stap’ heeft juf Fem gemaakt om haar leerlingen te laten reflecteren. Lees gauw verder hoe je het inzet en download het gratis!

Bedoeling

Met dit werkblad reflecteren de leerlingen op een afgelopen periode en kijken vooruit naar de volgende. Ze leren hun gevoelens, verwachtingen en bevindingen te delen en te bespreken met anderen (op een respectvolle manier).

Benodigdheden:

  • het werkblad ‘De volgende stap’
  • een fijne potlood of pen
  • eventueel kleurpotloden of stiften voor een tekening

Voorbereiding

Print voor elke leerling een werkblad uit en leg de bedoeling uit.

Werkblad ‘De volgende stap’

De kinderen gaan aan de slag met het werkblad ‘De volgende stap’. Hierop schrijven ze wat ze achter willen laten, wat ze mee willen nemen, wat hen het meest is bijgebleven van de afgelopen periode en wat hun verwachtingen zijn voor de volgende periode.

Afsluiting

Als de kinderen klaar zijn met hun werkblad, maken ze een mooie tekening op de voor- of achterkant van het werkblad. Als er nog tijd over is, kun je ervoor kiezen om de werkbladen te bespreken in tweetallen of met de hele klas. Juf Fem sluit de les af door kort te benadrukken dat het belangrijk is om te reflecteren en vooruit te kijken, zodat de leerlingen kunnen groeien en ons kunnen ontwikkelen.

Download

Download hier het werkblad.

werkblad de volgende stap

Je vindt juf Fem ook op Instagram. Haar account heet @deklasvanjuf_femke.

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.