Werkbladen welbevinden en betrokkenheid

Werkbladen welbevinden en betrokkenheid.

De werkbladen welbevinden deelde juf Mar al eerder op deze website. Het werkblad betrokkenheid is nieuw. Download alle bladen onderaan dit bericht.

Bedoeling

De leerlingen denken na over zichzelf en vullen de werkbladen welbevinden en betrokkenheid in. Op deze manier leren ze zichzelf beter kennen en jij als leerkracht leert je leerlingen beter kennen.

Veiligheid

Veiligheid is een van de basisbehoeften van het brein. Onze hersenen zijn altijd op zoek naar veiligheid om goed te kunnen functioneren. Pas wanneer leerlingen zich veilig voelen en lekker in hun vel zitten, zijn ze in staat om te leren. Tegelijkertijd ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen en zijn ze weerbaarder. Dus door een veilige sfeer te creëren zijn de kinderen meer betrokken en kunnen ze zich optimaal ontwikkelen. En daaraan bijdragen vindt juf Mar onze belangrijkste taak.

Welbevinden

Het sociaal-emotioneel welbevinden en een goed pedagogisch klassenklimaat kun je op verschillende manieren stimuleren. Juf Mar deelt op haar Instagramaccount (en op deze website) regelmatig verschillende werkvormen en activiteiten. Daarnaast check je voortdurend hoe het ervoor staat met het welbevinden, de groepssfeer en de veiligheid. Om welbevinden te bevorderen moet je constant inspelen op wat je ziet.

Werkbladen welbevinden en betrokkenheid

De werkbladen welbevinden deelde juf Mar al eerder op deze website. Het werkblad betrokkenheid is nieuw. Download alle bladen onderaan dit bericht.

Werkbladen welbevinden

Een andere manier van ‘checken’ is het aan de kinderen zelf vragen, De werkbladen in de download helpen daarbij! Middels een aantal stellingen en vragen blikken de kinderen terug op de afgelopen weken. Zo zie je snel hoe het ervoor staat en waar de behoeftes liggen.

Werkblad betrokkenheid

Op het werkblad betrokkenheid staan stellingen. Onder iedere stelling zie je een
thermometer die de leerling gaat inkleuren. Hoe hoger je in de thermometer komt, hoe beter de stelling bij je past.

Download

Download hier de werkbladen.

.

werkbladen welbevinden en betrokkenheid

Je vindt juf Mar ook op Instagram.

.

Meer inspiratie

Groepsvorming-zichtbaar-maken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.