Estafette lettergrepen

Estafette lettergrepen. Die heeft juf Monique gemaakt. Deze woordkaarten kun je bij verschillende activiteiten inzetten en zijn gratis te downloaden onderaan dit bericht.

Bedoeling

De leerlingen oefenen het uitrekenen van de omtrek, de oppervlakte en de inhoud van verschillende figuren.

Benodigdheden

Voor deze activiteit heb je het volgende nodig:

  • de uitgeknipte kaarten uit de download
  • vier bakken met daarop de kaarten met de opgestoken vingers

Voorbereiding

Print de kaarten uit. en lamineer ze, zodat je ze kunt bewaren en vaker kunt gebruiken. Zorg voor vier bakken. en bevestig de kaarten met de opgestoken vingers daaraan. Leg je leerlingen de activiteit uit en spelen maar! Ehm, leren maar! šŸ˜Š

Estafette lettergrepen

Dit spel speel je het beste in een gymzaal of gewoon lekker buiten.

Je verdeelt je leerlingen in groep groepjes. Verdeel vervolgens de woorden over de groepjes, Ć³f geef elk groepje alle woordkaartjes.

De kaartjes liggen omgekeerd een stukje voor elke groep. Aan de overkant van de groepen leerlingen staan vier bakken met de twee, drie, vier en vijf vingers opgestoken. Deze vingers staan voor het aantal lettergrepen dat een woord heeft.

De eerste leerling van de groep pakt een kaartje, bekijkt hoeveel lettergrepen het woord heeft en rent naar de bak met het juiste aantal vingers. Vervolgens stopt hij/zij het kaartje in die bak. Daarna rent hij/zij snel terug en tikt de volgende aan die een nieuw woordkaartje pakt en de stappen herhaalt.

Variatie

Is het geen weer om buiten te werken, of is er buiten geen plaats? Geen probleem, dan gebruik je de kaartjes voor een Wandeldictee, Mix & Ruil of Schud & Pak.

De woordkaarten passen overigens ook uitstekend in een circuit of in de spellingkast!

Download

Download hier de documenten.

Estafette lettergrepen

Je vindt juf Monique ook op Instagram.

Meer inspiratie

E-book Spelend leren
Heel-veel-keuzeopdrachten-voor-in-de-weektaak

Wil je nog meer ideeĆ«n rondom spelend leren? Dan is het E-book ‘Spelend leren’ iets voor jou! In dit E-book vind je 40 beschreven activiteiten en veel ideeĆ«n om de les- en oefenstof in een spelvorm te gieten. Daarnaast bevat het 18 bijlagen met werkbladen om direct in te zetten in je groep. Bovendien staan er in dit E-book talloze links naar uitgewerkte lessen en online leeractiviteiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.